Wedstrijdverslagen Hoofdklasse

3e competitiedag Hoofdklasse / Overgangsklasse

 

Zaterdag 1 december jl. vond de 3e competitiedag van seizoen 2018/2019 voor de GP Bulls E1 plaats. Deze keer mochten we afreizen naar Roermond. Er stonden voor ons deze dag 2 wedstrijden op het programma. We staan na 2e competitiedagen nog op een gedeelde 1e plek. Het is voor ons dus zaak om beide wedstrijden te winnen en te hopen dat andere wat steekjes laten vallen.

                                                                                                                                           

 

Om 12.00 uur begon onze 1e wedstrijd tegen Gidos E1. We besloten om te beginnen met 2 handsticks en 3 t-sticks. In het begin was het even aftasten maar als snel kwamen we goed in het spel en konden we mooie combinaties en goals maken. In de pauze zijn gewisseld van systeem en zijn we met 3 handsticks en 2 t-sticks gaan spelen. In de tweede helft was Gidos iets gevaarlijker, maar dit hebben we goed kunnen verdedigen op 1 foutje na. We hebben deze wedstrijd gewonnen met 12 – 1.

 

                                                                                                                                           

 

Na een pauze van 3 uur mochten we het om 16.00 opnemen tegen Upward E1. Deze wedstrijd begonnen we met 2 handsticks en 3 t-sticks. We zaten als snel goed in de wedstrijd en er ontstonden weer mooie combinaties. In de tweede helft kwam Cyrill nog in het veld voor Dennis. We wonnen deze wedstrijd met 11-4.

 

Doordat de Pont E1, onze directe concurrent punten heeft laten liggen, staan we nu op de 1e plek met 3 punten voorsprong. Op 19 januari 2019 is de 4e competitiedag in Hoogeveen. We nemen het dan op tegen Push E1 en de Pont E1.

 

2e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse 

Afgelopen zaterdag speelde we onze tweede competitiedag van seizoen 2018/2019. Deze keer speelde we in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven, onze thuiswedstrijden. We mochten het vandaag opnemen tegen De Pont E1, Upward E1 en Push E1.  Na de eerste competitiedag stonden we met De Pont en Upward op een gedeelde eerste plaats, waar wij op doelsaldo als laatste stonden. Het was dus zaak om 9 punten te behalen, en daarmee op de eerste plaats te komen. 

————————————————————————————————————————————- 

Om 12:00 uur begonnen we onze wedstrijd tegen de pont, wat altijd een geduchte tegenstander is. Met het nieuwe puntensysteem was dit de eerste keer dat we dit team troffen. Het was even afwachten hoe dit uit zou pakken. De opstelling die we besproken hadden, daar begonnen we mee. We speelde met 3 handsticks en 2 t sticks , om verdedigend zo sterk mogelijk te staan. We maakte twee foutjes, die meteen afgestraft werden door de pont en kwamen daarom 2-0 achter. Elkaar even extra scherp houden en vechten om deze score recht te zetten. Tweede helft wisselde we van systeem en gingen we met twee handsticks en twee t-sticks spelen. In deze helft kwamen we uiteindelijk terug tot een score van 3-2, maar dit hebben we helaas niet weten vast te houden. In de laatste paar minuten weet De Pont tot ons doel te komen en maakt de 3-3.  

————————————————————————————————————————————- 

Om 14:00 uur stond de tweede wedstrijd op programma tegen Upward E1. Een goede speler is daar helaas gestopt, maar ondanks dat hebben zij de nodige punten kunnen behalen. Dit was even aftasten hoe ze zouden spelen, maar de wedstrijd was al snel onder controle. In deze wedstrijden hebben we ook beide systemen (2 hand- en 3 T-sticks/3 handsticks 2 T-sticks) kunnen spelen en heeft iedereen spelminuten kunnen pakken. De wedstrijd hebben we gewonnen met 13-3 

————————————————————————————————————————————- 

Om 16:00 uur onze laatste wedstrijd van de dag. Deze speelde we tegen Push E1. Op papier zou deze wedstrijd niet de moeilijkste wedstrijd moeten zijn en zouden we deze moeten kunnen winnen. De wedstrijd verliep echter zeer moeizaam. Alle spelers die op het veld stonden, zaten niet lekker in het spel. De coaches besloten daarom te wisselen, maar ook dat bracht erg weinig want ook deze spelers kwamen niet lekker in hun spel. Een wedstrijd om snel te vergeten, maar ondanks dat toch de benodigde punten gepakt. Einduitslag: 8-2 

———————————————————————————————————————————— 

Helaas zijn we niet met 9 punten naar huis gegaan en staan we nog op een gedeelde eerste plaats, waar De Pont een beter doelsaldo heeft. Maar het seizoen duurt nog lang, het kan nog alle kanten op. Op 1 december worden de volgende wedstrijden gespeeld in Roermond. Dan nemen we het op tegen Gidos E1 en Upward E1. 

 

 

 

1e competitiedag Hoofdklasse/Overgangsklasse.

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiedag in de hoofdklasse op het programma. Deze competitiedag vond plaats in Schiedam en werd georganiseerd door de Pont.

Vanaf dit seizoen wordt er in de competitie gespeeld met een puntensysteem. Alle spelers hebben een punt van 0,5 tot 5 gekregen op basis van een classificatie waarbij wordt gekeken naar de lichamelijke mogelijkheden. Teams mogen dit seizoen maximaal 12 punten opstellen. Het gevolg van het puntensysteem is dat veel teams niet meer met de sterkste opstelling kunnen spelen. Dit betekend voor veel teams dat ze op een andere manier moeten gaan spelen.
————————————————————————————————————————————————————————————————
Om 13:00 stond de eerste wedstrijd tegen Gidos Screamers op het programma. Er werd besloten om te beginnen met drie handsticks. Het idee hierachter was dat we zo beter druk konden zetten op de spelmaker van de tegenstander.

In verdedigend opzicht hadden we de zaken goed op orde want we gaven bijna geen kansen weg. In aanvallend opzicht moesten wennen aan de nieuwe manier van spelen. Het gevolg hiervan was dat we moeite hadden met het maken van doelpunten. Nadat we onze draai hadden gevonden kwamen de doelpunten vanzelf en gingen we met een 4-0 tussenstand de rust in.

Na de rust begonnen we weer met drie handsticks. Aan het begin van de tweede helft hadden we moeite met het creëren van kansen. Ook scoorde Gidos in deze fase een doelpunt. Daarom werd er besloten om over te schakelen naar een systeem met twee sterkere handsticks om meer kansen te kunnen creëren. Dit resulteerde uiteindelijk in een 6-1 eindstand. En daarmee hadden we de eerste drie punten van het seizoen te pakken.
————————————————————————————————————————————————————————————————
Om 15:00 speelde we de tweede wedstrijd van de dag tegen E-team Emmen. We begonnen met dezelfde basisopstelling als de eerste wedstrijd. Dit omdat deze opstelling goed werkte. Helaas verliep het begin van de wedstrijd niet zo goed als in de vorige wedstrijd. Zo creëerden we bijna geen kansen en kregen we een tegendoelpunt te verwerken. Daarom wisselden we na 10 minuten wederom naar een opstelling met twee handsticks om meer kansen te kunnen creëren. De wissel had een positief effect omdat er veel meer kansen gecreëerd werden. Echter werden niet alle grote kansen afgemaakt. Dit resulteerde in een krappe 3-2 ruststand.

In de tweede helft lieten we de opstelling staan. We gingen op zoek naar meer doelpunten en na een paar minuten scoorde we de 4-2. Daarna lukte het ons niet om nog meer te scoren. We kregen zelfs een doelpunt tegen. Daarna werden we ook nog eens gedwongen om te wisselen naar een systeem met drie handsticks omdat een van de sportstoelen te warm werd. In de spannende laatste minuten lukte het ons om nog eens te scoren en de 5-3 overwinning veilig te stellen.