Algemeen

Rolstoelhockey

Naast het algemeen bekende veldhockey voor valide sporters, bestaat er ook hockey voor spelers met een lichamelijke beperking E-hockey (Elektrisch rolstoelhockey).

Klik hier voor de spelregels en de signalen HK/OK.
Klik hier voor de spelregels en de signalen van de regio.
Klik hier voor het wedstrijdreglement.

E-Hockey wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Rolstoelhockey geeft sportieve uitdagingen en biedt hen de mogelijkheid om sociale contacten met medespelers en supporters te leggen. Elektrisch rolstoelhockey werkt als volgt: Twee teams van 4 of 5 spelers hockeyen tegen elkaar in een zaal, met een lichte stick en een plastic bal. Voor spelers met weinig kracht in hun armen of handen wordt een aparte stick onderaan de rolstoel bevestigd, een zogenaamde T-stick.

E-hockey competitie

Voor E-hockey bestaat er in Nederland een uitgebreide competitie. De competitie is in verschillende klasse ingedeeld. In Nederland kennen we de Hoofdklasse en de Overgangsklasse. Deze klasse spelen een landelijke competitie en hebben 7 competitiedagen met meerdere wedstrijden op een dag per jaar. Het 1e team van de GP Bulls speelt in de landelijke Hoofdklasse. Het 2e team speelt in de landelijke Overgangsklasse.

Hiernaast hebben we nog 3 regio’s (West, Oost en Zuid) met de 1e , 2e en 3e klasse. De regio heeft de competitiedagen verdeeld over 5 dagen met verschillende wedstrijden op 1 dag. De nummer 1 en 2 uit de 1e klasse spelen op het einde van het jaar nog de Nederlandse Kampioenschappen. Hier nemen ze het op tegen de andere nummer 1 en 2’s uit de andere regio’s en een aantal teams uit de Overgangsklasse. Tijdens deze dag strijden de teams om de titel Nederlands Kampioen 1e klasse en om promotie naar de Overgangsklasse. Het 3e en het 4e team van de GP Bulls spelen in de verschillende klasse in Regio zuid.

Toernooien

Elk jaar vindt er in Nederland het bekertoernooi plaats. Alle teams uit Nederland kunnen zich hier voor inschrijven en kan strijden om de titel “Bekerwinnaar”. Door het jaar heen worden er door verschillende teams uit verschillende landen internationale toernooien georganiseerd. De bulls doen hier graag aan mee om zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen spelen, zich te kunnen meten met de andere landen, ervaring op te doen en voor de teambuilding, maar helaas zijn deze toernooien vaak financieel moeilijk te realiseren.

Training

Een ieder die belangstelling heeft voor rolstoelhockey is van harte welkom op een competitiewedstrijd, maar natuurlijk ook tijdens de wekelijkse training op dinsdagavond voor onze teams van 19.00 – 20.45 uur in het Indoor-Sportcentrum gelegen aan de Theo Koomenlaan 1 in Eindhoven.